![GSH APP](https://gazetashqiptare.al/wp-content/uploads/2022/04/gshok.jpg)
![Download on Apple Store](https://balkanweb.com/wp-content/uploads/2019/01/ios.jpg)
![Get it on Google Play](https://gazetashqiptare.al/wp-content/uploads/2022/04/android-app.png)
Edhe pse i dimë rreziqet që konsumimi i shpeshtë i ushqimeve të skuqura mund të shkaktojë për shëndetin tonë, të tilla si sëmundjet e zemrës ose goditja në tru, pak prej nesh i rezistojnë patateve të skuqura.
Megjithatë, këshillohet që të reduktohet konsumimi i tyre pas nuk “kërcënojnë” vetëm zemrën, por edhe shëndetin mendor.
Studiuesit nga Universiteti Zhejiang i Kinës zbuluan lidhjen mes konsumit sistematik të ushqimeve të skuqura dhe rritjes së niveleve të ankthit dhe depresionit .
U zbulua se ata që konsumonin rregullisht ushqime të skuqura kishin më shumë gjasa të diagnostikoheshin me simptoma ankthi dhe/ose depresioni.
Më konkretisht, studiuesit arritën në përfundimin se simptomat u rritën me 7% deri në 12% te njerëzit që raportuan se konsumonin ushqime të tilla dhe se rreziku më i madh duket se lidhet me ngrënien e patate të skuqura.