Kryesore

Ushqimet e skuqura nuk “kërcënojnë” vetëm zemrën, por shkaktojnë edhe ankth e depresion! Çfarë tregoi studimi i fundit

14:32 - 03.05.23 a.d
GSH APP Download on Apple Store Get it on Google Play

Edhe pse i dimë rreziqet që konsumimi i shpeshtë i ushqimeve të skuqura mund të shkaktojë për shëndetin tonë, të tilla si sëmundjet e zemrës  ose  goditja në tru, pak prej nesh i rezistojnë patateve të skuqura.




Megjithatë, këshillohet që të reduktohet konsumimi i tyre pas nuk “kërcënojnë” vetëm zemrën, por edhe shëndetin mendor.

Studiuesit nga Universiteti Zhejiang i Kinës zbuluan lidhjen mes  konsumit sistematik të ushqimeve të skuqura dhe rritjes së niveleve të ankthit dhe depresionit .

U zbulua se ata që konsumonin rregullisht ushqime të skuqura kishin më shumë gjasa të diagnostikoheshin me simptoma ankthi dhe/ose depresioni.

Më konkretisht, studiuesit arritën në përfundimin se simptomat u rritën me 7% deri në 12% te njerëzit që raportuan se konsumonin ushqime të tilla dhe se rreziku më i madh duket se lidhet me ngrënien e patate të skuqura.


Shfaq Komentet (0)

Shkruaj nje koment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.